Askerlik İşlemleri ile İlgili Duyuru!!!

03 Aralık 2019 Salı

Askerlik İşlemleri
1111 Sayılı Askerlik Kanunu‘na göre; lisansüstü öğrencilerinin sevk tehir işlemleri, öğrencilerin başvuruları üzerine yapılır. Başvuruları bulunmayan öğrencilerin sevk tehir işlemi yapılmaz.
Kayıt tarihinde veya sevk tehiri talebi sırasında “BAKAYA” durumda olan öğrencilerin sevk tehiri yapılmaz.
Sevk tehirinin yapılabilmesi için öğrencilerin;
- Sevk tehir süresinin bitimine en geç 3 ay kala Askerlik Durum Belgesi ve Askerlik İşlemleri Başvuru Formu (Form 11) ile Enstitü Öğrenci İşleri Birimine başvurmaları gerekir.
Lisansüstü öğrenimin, sevk tehir süresi içerisinde bitmemesi durumunda öğrencilerin, daha önce yapılan sevk tehir süresinin bitimine en geç 1 ay kala Askerlik Durum Belgesi ve Askerlik İşlemleri Başvuru Formu (Form 11) ile Enstitü Öğrenci İşleri Birimine başvurmaları gerekir.